Genoptræning af rectus diastase / Genoptræningssplinten

Når vi genoptræner rectus diastase (delte mavemuskler), hos kvinder og mænd, med vores specifikke genoptræningsprogrammer, gør vi brug af vores genoptræningssplint, som er en vigtig del af forløbet.

(Rectus-hva’for’en?  Læs med her ).

Hvis du er i tvivl om hvorfor genoptræningssplinten er vigtig, når du skal genoptræne dine delte mavemuskler, så kan du læse mere om det her.

Hvad gør genoptræningssplinten egentlig?

Genoptræningssplinten har en vigtig betydning for vores program som en helhed. Uden resten af genoptræningsprogrammet har den dog ingen effekt, og det er derfor ikke hensigtsmæssigt at bruge splinten alene.

Splintens formål i din genoptræning af delte mavemuskler:

  • Den har en aflastende effekt på dit beskadiget bindevæv
  • Den understøtter dit tarmsystem, mave og ryg under genoptræningsfasen
  • Den fremmer og muliggør helingsprocessen
  • Den giver bedre kontakt til musklerne i dit core (sensorisk feedback)
  • Den bevidstgør dit bevægemønster i dagligdagen

Det er vigtigt at huske på at splintens funktioner kun er midlertidigt vigtige. Når dit core er genoptrænet og funktionelt igen, trapper man stille og roligt ned på brugen af den over nogle uger.

Kan splinten svække dig?

Svaret er: Nej! Ikke så længe den bruges efter hensigten, som en del af resten af vores genoptræningsprogram for rectus diastase.

Splinten skal aflaste, støtte og stimulere, midlertidigt under genoptræningsfasen, og selvom den sidder tæt til kroppen skal den ikke sidde stramt.

Grunden til at splinten ikke skal sidde stramt, er fordi det er vigtigt at der hele tiden er plads til dit naturlige åndedræt, din gode tarmfunktion og fri bevægelse i din krop. Dens formål er altså hverken at stivgøre, fiksere eller snøre dig ind…… rettere sagt: den er ikke et korset!

Intet nyt under solen

Har du nogensinde fået en bandage på en forstrakt ankel? Sportstape eller kinesiotape? Så vil du have oplevet nogle af de samme effekter som splinten har.

Det er altså ikke nyt at understøtte beskadiget væv imens det heler for midlertidigt at mindske unødig overbelastning af vævet.

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her