Fra Taber til top tarm

Vi er så heldige at kunne huse dygtige ernærings- og zoneterapeut Maria, i klinikken til daglig. Hun hjælper især en del børn og voksne der har problemer med fordøjelsen, og vi har derfor bedt hende dele lidt guldkorn om forstoppelse, da det er noget rigtig mange kvinder og børn døjer med (ja, og mænd sikkert også). Læs med nedenfor.

Tarmene er af en eller anden grund blevet organernes sorte får. Vi giver dem sørme ikke meget opmærksomhed. Hvis vores hjerte banker derudaf, går vi straks til lægen og får målt blodtryk og hvis vi får ondt i ryggen af at stå op, sætter vi os ned. Men hvad så når vi skal på wc og befinder os et helt fremmed sted? Jamen så holder vi os da bare, alt andet er pinligt.

Den går altså ikke i længden. Vi kan ikke have yndlingsorganer og så bare ignorere det pinlige organ. Med tiden vil tarmene stoppe med at fortælle dig, når du skal på WC og så er du bogstaveligt talt på røven.

Jeg har tænkt mig at bryde tarme-tabuet og det gør jeg med dette lille skriv!

Efterhånden som vi er blevet mere frisindede, er der flere der er begyndt at forske i det her med tarme og fordøjelse. Det betyder, at vi i dag ved at demens, type 2 diabetes, overvægt og meget andet afhænger af, om vi optager vores mad ordentligt. En god fordøjelse giver med andre ord et godt helbred.

Forstoppelse: At have forstoppelse vil sige, at vællingen (som maden nu er blevet til efter lang tids rejse) har opholdt sig i tarmen for længe. Jo længere tid afføringen opholder sig i tyktarmen, jo mere vand suges der ud af vællingen, så det til sidst bliver til hårde knolde. (Jeg håber ikke du sidder midt i maden kære læser, men ud skal det altså!… Altså skrivet, så vi kan bryde tabuet).

Alle har forstoppelse en gang i mellem. Nogle gange får man ikke drukket nok vand, andre gange får man spist lidt for meget, fx kød eller en anden jernholdig fødevare, og så kan man have svært ved at komme af med det i en periode. Men hvis vi igennem et langt liv har haft svært ved at komme af med det, vil det føre til vævsskader i tarmen og de skadelige stoffer, der kan være i det vi spiser, vil ende i blodbanerne. Det er derfor super vigtigt, at forstoppelse ikke bliver en kronisk tilstand.

Fra taber til toptarm

Jeg havde engang en klient, som havde bestilt tid til zoneterapi og et lille kosttjek, fordi hun altid havde forstoppelse. Første gang hun skulle komme, dukkede hun slet ikke op. På det tidspunkt havde hun ikke været på wc i et par uger og var nu blevet indlagt på hospitalet, fordi hun simpelthen var blevet så dårlig af alt den forstoppelse. På hospitalet kunne de ikke gøre så meget andet end at give hende Movicol (afføringsmiddel), hvilket hun i forvejen havde taget. Da hun gangen efter kom til zoneterapi kiggede vi på kosten og så arbejdede jeg grundigt med hendes fordøjelsesorganer under zoneterapibehandlingen. Jeg gav hende en mindre indkøbsliste med hjem med ting hun skulle købe for at forkæle hendes stakkels omsorgssvigtede tarm. På listen stod der fx mælkesyrebakterier. Husk at drik vand! Ind med grøntsagerne samt forskellige opskrifter til lækre grøntsagssalater. Efter 5 behandlinger med zoneterapi skulle min klient helt af sig selv på wc hver eneste morgen på et bestemt tidspunkt. Følelsen af at skulle det havde været væk i meget lang tid og var nu kommet tilbage. Det kan godt føles som et lille mirakel, når man er blevet vant til at have mavesmerter dagligt. Hun var super glad. Det betød færre sygedage, mere overskud og ja, så smed hun lige et par kilo på grund af alle de grøntsager. 

Tips til en toptarm:

Motion – motion får musklerne til at skubbe lidt til tarmene, så de begynder at bevæge sig og får maden ned af i den rigtige ende.

Vand– tyktarmen fungerer som en støvsuger. Den kan faktisk ikke så meget andet end at suge væske til sig og derfor er det vigtigt, at der er nok væske at tage af.

Mælkesyrebakterier – mælkesyrebakterier genopretter tarmes flora fx efter en penicillinkur eller en periode med dårlig mave.

Zoneterapi – Zoneterapi er virksomt for fordøjelsesproblemer. Det gælder egentligt både børn og voksne. Zoneterapi kan skabe balance og flow i fordøjelsesorganerne. 

God For(d/n)øjelse

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her