Rectus diastase behandling

 

Behandling når mavemusklerne har delt sig, kan enten foregå ved en operation eller ved korrekt træning.

Mange kvinder og mænd får at vide af deres læge, at den eneste tilgængelige behandling, der findes mod delte mavemuskler, er en meget omfattende operation i form af bugvægsplastik.

En rectus diastase kan dog også – langt mere optimalt – genoptrænes med det rigtige program.

Læs her om behandlingsmulighederne for dig, der har delte mavemuskler. Vi hjælper dig til at igangsætte helingen af dine mavemuskler på de mest optimale måder gennem træning.

Vælger du at gennemgå en operation i maven, hvad enten det er en bugvægsplastik eller en anden maveoperation, vil korrekt træning ligeledes hjælpe dig og dine mavemuskler til at hele hurtigere, men også være med til at vedligeholde dine resultater på sigt.

Bugvægsplastik

En måde at behandle en rectus diastase på er via en omfattende operation kaldet bugvægsplastik. Operationen er dog et meget stort indgreb, der både medfører en længere helingsproces og grimme ar.

Derudover er der ingen garanti for, at musklerne ikke deler sig igen.
En bugvægsplastik bliver hurtigt en dyr fornøjelse, da du sjældent kan få operationen gratis indenfor det offentlige hospitalsvæsen.

Derfor hører vi ofte om folk, der søger mod det private for at få foretaget bugvægsplastikken.

Hel med korrekt træning

En operation bør altid undgås, når der findes andre muligheder. Og andre muligheder findes. Og de virker.

Med korrekt træning kan du hele bindevævet og samle de delte mavemuskler. Vores resultater med træningen viser, at en operation, i langt de fleste tilfælde, faktisk ikke er nødvendig for at hele.

Den komplette heling afhænger af størrelsen af diastasen, og tilstanden af dit bindevæv, men andre faktorer vil også spille ind, såsom dit overskud, genetisk helingsevne og om du får sovet, spist og drukket nok.

Men vores erfaring er at du kan begynde at se synlige resultater allerede efter tre uger.

Træning i forbindelse med operation

Vælger du alligevel at få en operation, er det enormt vigtigt at træne mavemusklerne op før operationen. Stærke muskler og sundt bindevæv hjælper på helingsprocessen, og gør det nemmere at træne maven op igen efter operationen.

Vi anbefaler derfor, at du følger vores program før operation for at styrke og forberede muskler og bindevæv.

Efter operationen kan programmet bruges til at beskytte stingene og til at sikre, at rectus diastase ikke genopstår.

Læs mere om fordelene ved træning for dig, der enten skal opereres eller er blevet opereret.

Hjælp til at komme videre

Er du i tvivl om, hvorvidt din rectus diastase kan heles via træning? Eller vil du gerne vide mere om, hvordan korrekt træning kan støtte dig i forbindelse med en bugvægsplastik?

Du kan booke en forundersøgelse og få svar på alle dine spørgsmål.

Du kan også tilmelde dig et af vores infomøder, hvor vi fortæller om tilstanden delte mavemuskler. Til mødet kan du også få tjekket din mave for delte mavemuskler.

Du er altid velkommen til at skrive til os på info@mavenogmig.dk, hvis du har nogen spørgsmål.