Indkøbskurv

Blog

Få en munter mave

Klinikkens ernærings- og zoneterapeut Maria, deler i denne lærerige artikel igen en masse guldkorn om forstoppelse og en sund tarm:

 

Når kroppen gør sig bemærket i form af ubehag eller smerter, er det fordi der er noget, vi skal tage hånd om.  En del af de mennesker jeg møder i klinikken har vænnet sig til, at mavesmerter og oppustethed er en del af livet. Men sådan behøver det altså ikke at være! Læs med her og bliv klog på, hvordan du får en glad mave.

 

En dårlig mavefornemmelse?

 

Daglige mavesmerter, oppustethed og forstoppelse er hverdag for 10-20 % af den danske befolkning. Selv om man har vænnet sig til et liv med oppustethed og mavekneb, kan det have nogle konsekvenser for vores helbred, som er værd lige at få styr på.

 

Hvad er forstoppelse egentligt?

 

Når vi er forstoppede har vællingen (som maden nu efterhånden er blevet til efter lang tids rejse), opholdt sig i tyktarmen meget længe. Så længe, at al væsken er sivet ud og ind i blodbanerne (det gælder også for den væske, som indeholder skadelige stoffer fra den mad, vi spiser). Nu er der ikke så meget andet tilbage af afføringen end hårde knolde i wc’et efter et toiletbesøg. Over tid kan dette give vævsskader i tarmen. Disse skader kan blive til betændte sår, som gør temmelig nuller og giver blod i afføringen. Med den viden, skulle man næsten tro, at det så var ønskværdigt at lide mere af diarre, hvis man da endelig skal lide af noget. Faktisk ser jeg unge piger, der gerne vil tabe sig og derfor drikker så meget vand, at de får diarre med det formål at føle sig helt udrenset. Problemet med diarre er, at vi ikke får optaget den næring, der er i maden. Vællingen når simpelthen ikke at opholde sig i tarmen længe nok til, at vi kan få udbytte af de gode vitaminer og mineraler.

 

Men hvorfor pokker lider så mange mennesker af maveproblemer?

 

Se det kan godt blive en temmelig lang snak – så skal vi nemlig helt tilbage til den dag, du blev født. For det er her mange ting starter. Når vi kommer ud af vores mors mave, har Vorherre nemlig sørget for, at hovedet vender mod mors numse, så vi får så mange bakterier fra skede og anus lige ind i hovedet, som overhoved muligt. Her starter festen. Fra da af opbygger vi trillioner af forskellige bakterier i vores tarme som udgør en stor del af vores immunforsvar. Hver gang vi putter en gummiand eller familiehundens hale i munden, får baby lidt flere bakterier ind. Nogle af bakterierne vil selvfølgelig dø, andre vil give anledning til dårlig mave eller opkast, men langt de fleste bakterier vil dog bidrage til et stærkt immunforsvar, som sørger for, at vi ikke kommer til at lide af allergi og astma senere hen. Kort sagt, jo flere bakterier du møder i en tidlig alder, jo bedre. Bliver barnet ammet, er det igen plus på kontoen. Morens mælk er fyldt med gode antistoffer og bakterier for tarmene og som barnet vokser, får det en skøn sammensætning af baktusser nede i tarmene. Problemet kan opstå, hvis vi fx er taget med kejsersnit og ikke bliver ammet. Så har vi ikke fået lavet et mikrobiotika / ”tarm DNA” fra starten af, og har virkelig noget, vi skal have indhentet senere (igen, det er IKKE umuligt, vi skal bare have lidt gode råd. Kodeordet er mælkesyrebakterier).

 

Det var lidt kort om din barndom. Herefter har du altså fået din helt egen tarm-DNA, så fra nu af handler det om, hvordan du behandler dine tarmbakterier resten af livet. Et langt liv med en masse slik, brød, kød, stress og alkohol og lidt for lidt grøntsager, motion og søvn, får kroppen i en betændelsestilstand. Miljøet i tarmene ændrer sig. Det kan mange af de gode tarmbakterier ikke leve i, så de dør. Andre tarmbakterier bliver forvirrede og kommer til at frigive stoffer, som hjernen tolker som depression. I det hele taget kan det føre til en masse forskellige autoimmune sygdomme, så som kronisk forstoppelse (i værste tilfælde Morbus Crohn eller Colitis Ulcerosa), irriteret tarm, forskellige former for gigt og endda Alzheimers. Inden jeg vil hoste op med gode råd, er der et lille begreb med en meget stor betydning, som jeg har lyst til at italesætte.

 

”Lægen siger, at det er kronisk”. Sådan siger virkelig mange mennesker, når de fortæller om deres forstoppelse. De har været til lægen og har fået at vide, at han vurderer deres forstoppelse som en kronisk tilstand. For mange betyder kronisk, at det er noget vi har for evigt og at det ikke kan gå væk igen. Men helt oprindeligt betyder ordet kronisk blot, at noget har varet i mere end 3 måneder. Det er selvfølgelig også frygteligt at have haft forstoppelse i 3 måneder, men man må ikke miste modet. Der kan stadig gøres noget ved det. Det har bare været en lang proces indtil videre. Kronisk betyder ikke for evigt, så op på hesten igen.

 

 

4 trins guiden til en sund tarm.

 

Trin 1: En sund tarm lugter ikke.

En smart måde at teste om din tarm godt kunne trænge til lidt omsorg, er simpelthen at lugte sig frem. En sund tarm laver nemlig ikke ildelugtende prutter. Når man går på WC, vil en sund tarm næsten dufte af våd muldjord. Der vil i hvert fald ikke være brug for en duftspray, for sunde tarme lugter ikke.

 

Trin 2: Skål i kål.

Det gode ved kål er, at det ikke kan nedbrydes af kroppens enzymer. Kålen vil derfor danse helt ubesværet ned i tyktarmen (som er den sidste tarm inden endestationen). Her vil den binde sig til kroppens giftstoffer, så din krop bliver afgiftet og dit kolesterol og blodsukker holdes i balance. Hvad si’r du så! Vi taler MASSER af kål. Sundhedsstyrelsen anbefaler 600 gram grønt om dagen. Lad os sige 500 gram rene grøntsager dagligt, vælg de grove af slagsen. Har du i forvejen en irriteret tyktarm, som ofte er forstoppet, så damp grøntsagerne, inden du spiser dem. Spis grøntsager til alle dine måltider.

 

Trin 3: Slå ikke et større brød op end du kan bage.

Sådan siger et gammelt mundheld. Og hvis du vil have en sund tarm gælder mundheldet helt bogstaveligt. Forskere har nemlig fundet ud af, at et stort forbrug af gluten (som er det ellers sunde protein, som er i brød) gør tarmene utætte, så skadelige stoffer kan komme ud i blodet. Vi er ikke alle sammen glutenallergigere, men ingen kan tåle et overforbrug af noget som helst. Så spist sparsomt med brød, kiks boller osv. eller bag med glutenfrit mel i en periode.

 

Trin 4: Kødkritisk

Vores tarme kan ændre et af de stoffer, som er i kød, til skadelige stoffer. Det gælder navnlig de fire-benede dyr. Derfor er det ikke en dårlig ide at holde kødfri dag en gang eller to om ugen, eller i hvert fald spise mere kød fra fisk og de to-benede dyr. Bare lige for skabe lidt balance i vores tarmbakterier.  

Man skal aldrig gå i gang med for mange projekter på en gang – her er 4 trin som du kan starte ud med. God for(d)øjelse.

Fra Taber til top tarm

Vi er så heldige at kunne huse dygtige ernærings- og zoneterapeut Maria, i klinikken til daglig. Hun hjælper især en del børn og voksne der har problemer med fordøjelsen, og vi har derfor bedt hende dele lidt guldkorn om forstoppelse, da det er noget rigtig mange kvinder og børn døjer med (ja, og mænd sikkert også). Læs med nedenfor.

 

Tarmene er af en eller anden grund blevet organernes sorte får. Vi giver dem sørme ikke meget opmærksomhed. Hvis vores hjerte banker derudaf, går vi straks til lægen og får målt blodtryk og hvis vi får ondt i ryggen af at stå op, sætter vi os ned. Men hvad så når vi skal på wc og befinder os et helt fremmed sted? Jamen så holder vi os da bare, alt andet er pinligt.

 

Den går altså ikke i længden. Vi kan ikke have yndlingsorganer og så bare ignorere det pinlige organ. Med tiden vil tarmene stoppe med at fortælle dig, når du skal på WC og så er du bogstaveligt talt på røven.

 

Jeg har tænkt mig at bryde tarme-tabuet og det gør jeg med dette lille skriv!

 

Efterhånden som vi er blevet mere frisindede, er der flere der er begyndt at forske i det her med tarme og fordøjelse. Det betyder, at vi i dag ved at demens, type 2 diabetes, overvægt og meget andet afhænger af, om vi optager vores mad ordentligt. En god fordøjelse giver med andre ord et godt helbred.

 

Forstoppelse: At have forstoppelse vil sige, at vællingen (som maden nu er blevet til efter lang tids rejse) har opholdt sig i tarmen for længe. Jo længere tid afføringen opholder sig i tyktarmen, jo mere vand suges der ud af vællingen, så det til sidst bliver til hårde knolde. (Jeg håber ikke du sidder midt i maden kære læser, men ud skal det altså!… Altså skrivet, så vi kan bryde tabuet).

 

Alle har forstoppelse en gang i mellem. Nogle gange får man ikke drukket nok vand, andre gange får man spist lidt for meget, fx kød eller en anden jernholdig fødevare, og så kan man have svært ved at komme af med det i en periode. Men hvis vi igennem et langt liv har haft svært ved at komme af med det, vil det føre til vævsskader i tarmen og de skadelige stoffer, der kan være i det vi spiser, vil ende i blodbanerne. Det er derfor super vigtigt, at forstoppelse ikke bliver en kronisk tilstand.

 

Fra taber til toptarm

 

Jeg havde engang en klient, som havde bestilt tid til zoneterapi og et lille kosttjek, fordi hun altid havde forstoppelse. Første gang hun skulle komme, dukkede hun slet ikke op. På det tidspunkt havde hun ikke været på wc i et par uger og var nu blevet indlagt på hospitalet, fordi hun simpelthen var blevet så dårlig af alt den forstoppelse. På hospitalet kunne de ikke gøre så meget andet end at give hende Movicol (afføringsmiddel), hvilket hun i forvejen havde taget. Da hun gangen efter kom til zoneterapi kiggede vi på kosten og så arbejdede jeg grundigt med hendes fordøjelsesorganer under zoneterapibehandlingen. Jeg gav hende en mindre indkøbsliste med hjem med ting hun skulle købe for at forkæle hendes stakkels omsorgssvigtede tarm. På listen stod der fx mælkesyrebakterier. Husk at drik vand! Ind med grøntsagerne samt forskellige opskrifter til lækre grøntsagssalater. Efter 5 behandlinger med zoneterapi skulle min klient helt af sig selv på wc hver eneste morgen på et bestemt tidspunkt. Følelsen af at skulle det havde været væk i meget lang tid og var nu kommet tilbage. Det kan godt føles som et lille mirakel, når man er blevet vant til at have mavesmerter dagligt. Hun var super glad. Det betød færre sygedage, mere overskud og ja, så smed hun lige et par kilo på grund af alle de grøntsager. 


 

Tips til en toptarm:

 

Motion – motion får musklerne til at skubbe lidt til tarmene, så de begynder at bevæge sig og får maden ned af i den rigtige ende.

 

Vand- tyktarmen fungerer som en støvsuger. Den kan faktisk ikke så meget andet end at suge væske til sig og derfor er det vigtigt, at der er nok væske at tage af.

 

Mælkesyrebakterier – mælkesyrebakterier genopretter tarmes flora fx efter en penicillinkur eller en periode med dårlig mave.

 

Zoneterapi – Zoneterapi er virksomt for fordøjelsesproblemer. Det gælder egentligt både børn og voksne. Zoneterapi kan skabe balance og flow i fordøjelsesorganerne. 
 God For(d/n)øjelse

Genoptræning af rectus diastase / Diastasis Rehab Splint

Når vi genoptræner rectus diastase (delte mavemuskler), hos kvinder og mænd, med vores specifikke genoptræningsprogrammer, gør vi brug af Diastasis Rehab Splint som en vigtig del af forløbet.

 

(Rectus-hva’for’en?  Læs med her ).

 

Hvis du er i tvivl om hvorfor Diastasis Rehab Splint er vigtig, når du skal genoptræne dine delte mavemuskler, så kan du både høre og læse mere om det her.

 

 

Hvad gør Diastasis Rehab Splint egentlig?

 

Diastasis Rehab Splint har en vigtig betydning for vores program som en helhed. Uden resten af genoptræningsprogrammet har den dog ingen effekt, og det er derfor ikke hensigtsmæssigt at bruge splinten alene.

 

Splintens formål i din genoptræning af delte mavemuskler:

 

 • Den har en aflastende effekt på dit beskadiget bindevæv
 • Den understøtter dit tarmsystem, mave og ryg under genoptræningsfasen
 • Den fremmer og muliggør helingsprocessen
 • Den giver bedre kontakt til musklerne i dit core (sensorisk feedback)
 • Den bevidstgør dit bevægemønster i dagligdagen

 

Det er vigtigt at huske på at splintens funktioner kun er midlertidigt vigtige. Når dit core er genoptrænet og funktionelt igen, trapper man stille og roligt ned på brugen af den over nogle uger.

 

Kan splinten svække dig?

 

Svaret er: Nej! Ikke så længe den bruges efter hensigten, som en del af resten af vores genoptræningsprogram for rectus diastase.

 

Splinten skal aflaste, støtte og stimulere, midlertidigt under genoptræningsfasen, og selvom den sidder tæt til kroppen skal den ikke sidde stramt.

 

Grunden til at splinten ikke skal sidde stramt, er fordi det er vigtigt at der hele tiden er plads til dit naturlige åndedræt, din gode tarmfunktion og fri bevægelse i din krop. Dens formål er altså hverken at stivgøre, fiksere eller snøre dig ind…… rettere sagt: den er ikke et korset!

 

Intet nyt under solen

 

Har du nogensinde fået en bandage på en forstrakt ankel? Sportstape eller kinesiotape? vil du have oplevet nogle af de samme effekter som splinten har.

 

Det er altså ikke nyt at understøtte beskadiget væv imens det heler for midlertidigt at mindske unødig overbelastning af vævet.

Oplæg med klinisk diætist – graviditetssukkersyge

Oplæg med klinisk diætist Sidsel Skov:

 

Hvad er graviditetssukkersyge for en størrelse? Risici, forebyggelsesmuligheder og behandling

 

 

Er du gravid eller går du med tanker om familieforøgelse? Har du tænkt over, hvad graviditetssukkersyge egentlig er for noget, hvad det gør ved din krop – og ved babys? Har du tænkt over hvem, der bliver ramt og hvorfor, og hvilken betydning det har på den lange bane?

 

Kom til oplæg d. 7. maj 2017, hvor jeg vil forklare mekanismerne omkring graviditetssukkersyge og fortælle om risici og ikke mindst forebyggelse.

 

 

Tid:            Søndag d. 7. maj 2017, kl. 12.30-14.30
Sted:          Maven og Mig, Nørrebrogade 45B, st., 2200 København N

 

Pris:          50 kr.

 

 

Tilmelding sker ved mail til kdsidselskov@gmail.com og er først endeligt gældende ved betaling af deltagerpris.

 

Jeg glæder mig til at se dig 🙂

 

Kærligst Sidsel

 

 

Pssst…! Book dig også til oplægget “Kostanbefalinger til gravide – hvordan og hvorfor” og få 50% på dette oplæg.

 

 

 

Screen Shot 2017-04-09 at 21.13.58

oplæg med kliniks diætisk – Kostanbefalinger til gravide

Oplæg med klinisk diætist Sidsel Skov:

 

Kostanbefalinger til gravide – hvordan og hvorfor?

 

 

Er du gravid eller går du i tanker om familieforøgelse? Er du interesseret i at forstå anbefalingerne for kost og kosttilskud til gravide? Vil du gerne vide, hvad du helst skal tage på under graviditeten og hvorfor? vil du gerne vide, hvorfor du skal tage folinsyre, jerntilskud og meget andet?

 

Kom til oplæg d. 7. maj 2017, hvor jeg vil gå i dybden og forklare anbefalingerne fra Sundheds- og Fødevarestyrelsen, så du er godt rustet til at forstå den (måske nye) verden, du træder ind i.

 

 

Tid:                                      Søndag d. 7. maj 2017, kl. 10.00-12.00
Sted:                                     Maven og Mig, Nørrebrogade 45B, st., 2200 København N

 

Pris:                                     50 kr.

 

 

 

Tilmelding sker ved mail til kdsidselskov@gmail.com og er først endeligt gældende ved betaling af deltagerpris.

 

Jeg glæder mig til at se dig 🙂

 

Kærligst Sidsel

 

 

Pssst…! Book dig også til oplægget “Hvad er graviditetssukkersyge for en størrelse? Risici, forebyggelsesmuligheder og behandling” og få 50% på dette oplæg.p>

 

 

Screen Shot 2017-04-09 at 21.13.58

Konkurrence del 3/3

SÅ er det i dag du kan være så heldig at vinde et personligt genoptræningsforløb, til genoptræning af rectus diastase, hos Maven og Mig.

 

Vi er helt vildt spændte. Mest på at se om du kan gætte rigtigt på alle 3 filmklip. Men da også på at fortælle dig meget mere om vores store nyheder.

 

Først det vigtigste

 

 • Videoklip nr. tre finder du lige nedenfor (afspilles i Youtube)
 

   

 • Har du ligget i hi de seneste 5-6 dage, og ikke åbnet din email før nu. Eller, har du brug for at gense de første to filmklip? Så kan du se, eller gense, den første lige her og den anden lige her.
 

   

 • Når du er færdig med at kigge filmklip, og er klar til at deltage i konkurrencen, så kan du, længere nede i denne email, læse hvordan du deltager.

 

 

 

Sådan deltager du:

 

Det foregår henne på vores Facebookside. For at deltage skal du, i en kommentar under dagens Facebook postering, skrive dine 3 svar i nummeret punktform.

 

Eksempel:
Svar 1: Grøndlands lange gader
Svar 2: svømmehallen i Aalborg
Svar 3: ostemadder og rødvin

 

(FYI: Ovenstående er IKKE de rigtige svar. Vi kunne aldrig skære ned på ostemadder og rødvin..)

 

Du har resten af i dag, frem til midnat (30/1-17), til at deltage i vores konkurrence. Vi trækker lod blandt de rigtige svar i morgen, og udnævner vinderen offentligt på vores Facebook side.

 

Du kan IKKE deltage ved at besvare denne email. 

 

Det kedelige, men nødvendige, hvis nu du lige missede det i de første mails (reglerne):

 

 • Præmien til den heldige vinder er et 6 ugers personligt grundforløb, samt relevante træningspakke, til brug ved genoptræning af rectus diastase / delte mavemuskler.
 • Præmien kan ikke byttes til kontanter, og kan ikke bruges til at få refunderet et forløb der allerede er betalt for!
 • Forløbet vil foregå i vores kliniklokaler i København. Så hvis du deltager skal du have mulighed for at komme til os 3 gange fordelt over 6 uger.
 • Det er tilladt at deltage på vegne af en anden, men du må kun deltage i konkurrencen én gang.
 • Forløbet skal tages inden for 1 år efter det er vundet.
 • Forløbet kan vindes af alle, der har behov for et genoptræningsforløb for rectus diastase, uanset køn og alder.
 

 

Held og lykke !
 

 

Kærlige hilsner,
Sussi og Kat

 

Ps.
I dag, og KUN i dag, kan du deltage i vores konkurrence om et personligt genoptræningsforløb til en minimum værdi af 3.575 DKK.

 

Det er henne på vores Facebook side det foregår!

Konkurrence del 2/3

Vi håber du har haft tid til at tygge på første del af vores tre-delte konkurrence, i løbet af de sidste par dage.

 

Du kan deltage i konkurrencen om at vinde et personligt genoptræningsforløb for rectus diastase, når du har set alle 3 videoer og kender alle 3 svar.

 

Filmklip nr. to, ud af tre, kommer lige nedenfor.

 

Hvis du ikke læste vores sidste blog, og ikke ANER hvad i alverden det er vi snakker om, så kan du læse det lige her, og du kan stadig nå at være med.

 

 

Her kommer det kedelige, men nødvendige (reglerne):

   

 • Præmien til den heldige vinder er et 6 ugers personligt grundforløb, samt relevante træningspakke, til brug ved genoptræning af rectus diastase / delte mavemuskler.
 • Præmien kan ikke byttes til kontanter, og kan ikke bruges til at få refunderet et forløb der allerede er betalt for!
 • Forløbet vil foregå i vores kliniklokaler i København. Så hvis du deltager skal du have mulighed for at komme til os 3 gange fordelt over 6 uger.
 • Det er tilladt at deltage på vegne af en anden, men du må kun deltage i konkurrencen én gang.
 • Forløbet skal tages inden for 1 år efter det er vundet.
 • Forløbet kan vindes af alle, der har behov for et genoptræningsforløb for rectus diastase, uanset køn og alder.

 

Held og lykke !

 

Kærlige hilsner,
Sussi og Kat

 

Ps.
Husk, at hvis du skal være med til chancen for at vinde et personligt genoptræningsforløb til rectus diastase, så er det først d 30/1 (når du har set alle 3 filmklip) du kan deltage i konkurrencen.

Konkurrence del 1/3

 

Der har i noget tid været store ting på tegnebrættet, her hos Maven og Mig, og det glæder vi os til at fortælle mere om.

 

Men så er vi alligevel blevet vi enige om to ting:

 

1. At det ville være sjovere hvis du selv gættede det! (det synes vi i hvert fald)

 

2. At store nyheder fortjener en konkurrence med en STOR præmie

 

SÅ. Over de næste 6 dage vil du blive præsenteret for 3 små filmklip. 3 spørgsmål, med 3 tilhørende svar som du skal gætte.

 

Gætter du rigtigt har du mulighed for at vinde et personligt genoptræningsforløb, for rectus diastase, til en værdi af minimum 3.575 DKK

 

Den første lille video kommer lige nedenfor. Du kan først deltage i konkurrencen når du har set ALLE 3 filmklip, så hvis du kender svaret skal du gemme på det lidt endnu.

 

 

 

 

 

 

Her kommer det kedelige, men nødvendige (reglerne):

 

   

 • Præmien til den heldige vinder er et 6 ugers personligt grundforløb, samt relevante træningspakke, til brug ved genoptræning af rectus diastase / delte mavemuskler.
 • Præmien kan ikke byttes til kontanter, og kan ikke bruges til at få refunderet et forløb der allerede er betalt for!
 • Forløbet vil foregå i vores kliniklokaler i København. Så hvis du deltager skal du have mulighed for at komme til os 3 gange fordelt over 6 uger.
 • Det er tilladt at deltage på vegne af en anden, men du må kun deltage i konkurrencen én gang.
 • Forløbet skal tages inden for 1 år efter det er vundet.
 • Forløbet kan vindes af alle, der har behov for et genoptræningsforløb for rectus diastase, uanset køn og alder.
 
Held og lykke !
 

 

 

Kærlige hilsner,
Sussi og Kat

 

Ps.
Kender du svaret på dagens spørgsmål så hold på det lidt endnu. Det er nemlig først d 30/1, når du har set alle 3 videoer, at du kan deltage og vinde et personligt forløb.

 

Og husk lige at dele konkurrencen med de søde mennesker i dit liv der ville blive glade for at vinde et genoptræningsforløb.

En kærlighedserklæring til dig, og alle mødre, i dag

Det her giver bare så meget mening!
 
I dag kan vi nemlig, hos Maven og Mig, fejre 2 års fødselsdag, og tænk sig at vi kan gøre det på selveste (du ved allerede hvad der kommer)…
 
Mors dag!
 
Vi kan fejre 2 år som har været fyldt med hundredvis af seje mødre der har genoptrænet hos os.
 
Hundredvis af seje mødre, men lige så mange forskellige historier, og hver og en af jer har gjort et kæmpe indtryk på os.
 
Det vil vi gerne sig TAK til jer for – og hvilken bedre dag at gøre det på end i dag.
 
Men før vi sender dig videre til vores udsalgsfest i webshoppen, vil vi gerne sende en kærlighedserklæring ud til alle mødre, alle steder (for det fortjener de… vent.. vi).
 
Hvad end dine omstændigheder som mor er, så er de her ord til dig:

 

Mors dag
 
Så var der den udsalgsfest, hvor du i dag… KUN i dag… kan få 15% rabat på alle produkter og forløb* (der ikke allerede er nedsat).

 

Så tag vores rabatkode i ”hånden” (værs’go : MOR2016 ), og hop over på vores webshop med det samme.
 
Husk forresten at videresende rabatkoden til de andre super fantastiske mødre du kender, der fortjener at blive forkælet på Mors dag… men gør det i dag, ellers kommer de for sent!

 

Kærlige hilsner,

Sussi og Kat


 
 
 
* Rabatten gælder kun søndag d 8 maj 2016 frem til midnat, eller så længe lager haves. Rabatten kan ikke bruges ved køb der er foretaget før eller efter d 8 maj 2016. Rabatten kan ikke bruges på varer der allerede er nedsat eller sammen med andre rabatkoder.

Uge 33

Mit blogindlæg om uge 33 i graviditeten kommer desværre en anelse forsinket… og hvad kan jeg sige, andet end at somme tider ville jeg ønske at døgnet havde mere end 24 timer og ugen flere end syv dage…

 

med deadlines, børnefødselsdags-planlægning og en treårig med skoldkopper… ja så er det ufatteligt svært at få ryddet i sin to-do-liste.

 

 

Min trøst er at de fleste af jer som læser med, sikkert kan nikke genkendende til situationen.

 

Nå, men her kommer målene endelig!

Læs mere

Uge 28…

Så er yderligere nogle uger fløjet af sted, og samtidig med at jeg er nået til uge 28 i graviditeten, er juleaften kun en uge væk – nogle gange føles det som om det er svært at følge med!

 

Selv om det reelt ikke er sket lige pludselig, at maven fylder så meget i mine omgivelser, er det alligevel netop sådan det føles. Hverdags ting, som f.eks. at binde skoene, samle legetøj op eller at vende mig om i sengen bliver udfordringer, og jeg ønsker tit at jeg havde et langt skohorn ved hånden eller at det var vejr til klip klappere 🙂

 
Læs mere

Infomøde i det nordjyske

Vi har været så heldige at blive inviteret til nordjylland i januar og afholde infomøde af skønne Frisør Trine Rosenkrantz.

 
Huuurrrraaaaaa…. vi ved der er mange der har ønsket dette!

 
Det bliver en rigtig hyggelig aften hvor du både kan høre fra os, om tilstanden rectus diastase, og genoptræning, og fra fysioterapeut Helle Røge om bækkenbunden.

 
Læs mere

Uge 23

Jeg syntes der er sket meget de sidste uger! Maven er lige pludselig begyndt at fylde, og spark og bevægelser fra baby bliver tydeligere og tydeligere. Det er fantastisk:)

 

Jeg har haft en fornemmelse af, at min mave er meget større end på tilsvarende tidspunkt i min sidste graviditet. Det kunne min jordemoder også bekræfte efter at have taget symfysemålet: Jeg er større, endda meget større, end ved sidste graviditet, hvilket er fuldstændig normalt, fordi livmoderen udvider sig hurtigere og nemmere når den allerede har været udvidet en gang før.

 

Alligevel bliver delingen i mine mavemuskler, min rectus diastase, ved med at
mindske sig.  

Læs mere

Vi venter os…

Eller det vil sige at den ene halvdel af Maven og Mig, nemlig Katarina, er i lykkelige omstændigheder 🙂 Det er SÅ dejligt!!!

 
Så kommer det næst bedste… og det er at DU, med månedlige intervaller, vil kunne følge Katarina og hendes træningsforløb igennem graviditeten, og i tiden derefter.

 
Første indlæg i hendes træningsdagbog finder du lige nedenfor.

 
God fornøjelse 🙂

Læs mere

Rectus diastse: diagnose og genoptræning DEL 2

Og så kommer det store spørgsmål: Skal alle diastaser genoptrænes?

 

Man kan jo godt stille spørgsmålet hvorvidt det egentlig er nødvendigt at genoptræne en rectus diastase (og husk hvad definitionen af en rectus diastase er), hvis den ikke giver nogle umiddelbare gener lige nu? Måske er den ikke er særlig stor, bindevævet er rimlig fast og/eller der virker til at være god kontakt til / funktion af musklerne i dit core…

 

Det er altid vigtigt at genoptræne en rectus diastase og det er der flere grunde til. Læs nogle af dem her:

   

 • Ny graviditet – selv en lille diastase bliver hurtigt stor hvis kroppen udsættes for en ny graviditet.
 • Kompensering – selv en tilsyneladende ‘ubetydelig’ diastase udgør en svaghed / ubalance i dit core, som gør at kroppen vil kompensere en smule og på sigt lede til andre problemstillinger som dårlig holdning, spændinger mm. Træner du på høj intensitet er du ekstra udsat for at kompensere med et svækket core.
 • Undgå det lange genoptræningsforløb – en lille diastase hvor bindevævet ikke er meget skadet, kan genoptrænes forholdsvis hurtigt, men hvis man lader stå til og risikerer at diastasen forværres gør det genoptræningen  til en sværere og længere process.

Læs mere

Rectus diastase: diagnose og genoptræning DEL 1

Hvordan bedømmer vi at der er en rectus diastase tilstede, og hvornår betegnes den som lukket eller helet igen?

 

Bugvæggen er opbygget af mange forskellige lag, der består af de forskellige mavemuskler, seneskeder, fascier, fedt og hud. (Læs her hvis du vil have uddybet hvad en diastase er og hvordan musklerne i maven hænger sammen).

 

Research viser at den normale bredde af lineas alba (altså bindevævet der forbinder de to halvdele af din six pack muskel (rectus abdominis) og er en samling af alle mavens muskellag) varierer fra person til person; men at normalbredden hos en person uden rectus diastse kan være op til 2 cm (Beer et al (2009)). Det er ca 2 fingres bredde. MEN (for der er et men) det er ikke kun bredden af linea alba der er bestemmelsesfaktor for sværhedsgraden af en diastase eller hvorvidt der overhovedet er en tilstede. Det er i høj grad også tilstanden/sundheden af bindevævet, altså linea alba, der skal vurderes.

Bugvæggens anatomi

Billedtekst: Linea alba vises her som den hvide linje der løber fra brystben ned til kønsben og samler din six pack muskel.

 

Læs mere

iEase bækkenbundstræner – opsummering af testforløb

Bækkenbundstræner med biofeedbackCa 400.000 danskere lider af inkontinens. Dette er et betydeligt problem, der kan påvirke den enkeltes hverdag i høj grad. Yderligere er der mange der ikke opsøger hjælp, grundet problemets intime natur.

 

Der har i fagkredse, på det seneste, været en intens debat om hvorvidt knibeøvelser er den rigtige træningsform for alle, eller om de i visse tilfælde ligefrem kan være skadelige… og man må konkludere at der er stor uenighed om emnet. Det der dog danner fælles grund for modparterne i debatten, er at knibeøvelserne har deres plads i et genoptræningsforløb, f.eks. efter graviditet og fødsel, eller ved specifikke bækkenbundsproblematikker. Knibeøvelserne kan nemlig, især i disse tilfælde, hjælpe med at genskabe kontakten til muskulaturen så man kan lære at aktivere den igen.

Læs mere

Har du også svært ved at holde på vandet selvom du laver dine knibeøvelser dagligt ?

Ineffektive kniveøvelser grundet delte mavemuskler. Genoptræn nu.…det problem er du ikke alene om. Rigtig mange kvinder lider af en eller anden form for inkontinens efter graviditet og fødsel, og retningslinierne for at komme problemet til livs er klare: KNIB KNIB KNIB! Men hvad så når knibeøvelserne ikke virker?

 

Der kan være mange årsager til at dine knibeøvelser ikke er effektive og at du derfor ikke kan genoptræne bækkenbunden til at være fuldt funktionel i hverdagen. En af de, desværre meget undervurderede, årsager til at dine knib ikke er effektive nok er, hvis du samtidig har tilstanden rectus diastase (delte mavemuskler).
 
 

Læs mere

behandling af rectus diastase

  • company-logo
  • company-logo
  • company-log
  • company-log
  • company-log
 • Gratis

  Rectus diastase / delte mavemuskler:

  Få vores 3 bedste råd til hverdagen

  Begge stadier af mavens anatomi Ja tak - send dem med det samme!
  Nej tak - ingen gratis råd til mig