Har du også svært ved at holde på vandet selvom du laver dine knibeøvelser dagligt ?

…det problem er du ikke alene om. Rigtig mange kvinder lider af en eller anden form for inkontinens efter graviditet og fødsel, og retningslinierne for at komme problemet til livs er klare: KNIB KNIB KNIB! Men hvad så når knibeøvelserne ikke virker?

Der kan være mange årsager til at dine knibeøvelser ikke er effektive og at du derfor ikke kan genoptræne bækkenbunden til at være fuldt funktionel i hverdagen. En af de, desværre meget undervurderede, årsager til at dine knib ikke er effektive nok er, hvis du samtidig har tilstanden rectus diastase (delte mavemuskler).
 
 

Delte mavemuskler og knibeøvelser – sådan hænger det sammen
Bækkenbundsmuskulaturen og den dybe tværgående mavemuskel, samt andre core stabiliserende muskler, er meget tæt forbundne af neuromuskulære forbindelser. Dette betyder at de i høj grad samarbejder og er afhængige af hinandens funktionsdygtighed. Når man har delte mavemuskler er den dybe tværgående mavemuskel, i mere eller mindre grad, sat ud af funktion hvilket også påvirker bækkenbunden. Blandt vores klienter hører vi tit frustrerende historier om utallige daglige knibeøvelser med meget lidt, eller slet ingen fremgang. Vores oplevelse er dog, at når disse klienter begynder at genoptræne diastasen og genvinde styrke i den dybe mavemuskulatur, så sker der også forbedringer i bækkenbunden fordi det intime forhold mellem de to muskler bliver genopbygget og sat i balance.
 

I 2007 viste et studie (spitzagel et alt) at 57% af 541 kvinder, henvist til behandling for enten urin eller fækal inkontinens, eller nedsunken livmoder eller blære, også havde tilstanden rectus diastase. Kvinderne med rectus diastase havde generelt større svækkelse af bækkenbunden end dem uden delte mavemuskler.

Tjek din mave før du kører død i knibeøvelserne
Op til 60% af kvinder lider af rectus diastse efter første fødsel. Tjek din egen mave for rectus diastase ved hjælp af vores guide, da det muligvis kan være svaret på at dine knibeøvelser ikke er effektive nok.
0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her