Forkølelse med hoste, nys og løbende næse

Når du er forkølet, har ondt i halsen eller hoster, stiller det store krav til dine mavemuskler, der skal være i stand til at hoste effektivt. Har du slim i halsen, så er målet at kunne hoste det op for at fjerne irritationen.

Er din krop stærk nok til at kunne hoste effektivt?

Når du har delte mavemuskler, kan det være en udfordring på flere punkter at skulle hoste. Nogle oplever stressinkontinens når de hoster, og andre oplever de ikke kan hoste slimen op.

Mavemusklernes funktion er at holde organerne inde i bugvæggen. Når mavemusklerne er svækket eller delte, så begynder resten af kroppen at kompensere. Det betyder ofte, at du kan blive øm i siden ved ribbenet, og omme bag ved skulderbladene, når du hoster i en længere periode.

Det er fordi din krop forsøger at kompensere for din svækkede core. Her kan det være godt at strække dine øvre rygmuskler ud og bruge de triggerpunktbolde, vi også sælger i vores webshop, til at løsne op for de spændinger der ofte kommer, når du hoster i længere tid.

Gode råd ved hoste

Det kan være meget vanskeligt at aktivere dine mavemuskler og hoste igennem liggende på ryggen, så kom op og sid hvis det er muligt, og følg gerne disse gode råd:

 • Sæt dig rankt op på en stol eller seng, alternativt kan du hoste liggende på siden
 • Tag en dyb indånding, hvor du fylder maven godt op med luft
 • Spænd op i dine mavemuskler og hold vejret et sekund
 • Mens maven er spændt, hoster du godt igennem, mens du holder spændingen i maven
 • Har du problemer med inkontinens, så sørg for at knibe i bækkenet samtidig med at du spænder op i maven
pexels-mikael-blomkvist-4153313

Det kan være meget vanskeligt at aktivere dine mavemuskler og hoste igennem liggende på ryggen, så kom op og sid hvis det er muligt, og følg gerne disse gode råd:

Gode råd ved nys

Nys stiller endnu større krav til dig, da det ofte sker meget hurtigt og ude af din kontrol. Når du mærker du skal til at nyse, så vær opmærksom på følgende ting:

pexels-edward-jenner-4031627
 • Tag en indånding
 • Knib bækkenbunden op og hold knib
 • Spænd dine mavemuskler hvorefter du nyser, mens du holder dit spænd i mavemusklerne
 • Slip spændet et øjeblik og gentag, hvis du skal nyse igen

Gode råd når du skal pudse næse

Når du skal pudse næse, skal du også bruge dine mavemuskler. For at kunne pudse næse mest effektivt, får du her et par gode råd:

 • Tag en indånding
 • Knib bækkenbunden op og hold knib samtidig med at du spænder op i maven
 • Mens du holder spændingen, så pudser du næsen

Er du i gang med vores genoptræningsprogram, så oplever vi tit, at folk ikke får lavet øvelserne helt så meget hvis de ligger i sengen med forkølelse, influenza eller anden sygdom.

Husk at alt hvad du gør tæller, så når du kun 2/3 dele eller halvdelen af øvelserne, så er det stadig bedre end ingenting.

Prøv at være vedholdende med dine øvelser, da det vil hjælpe dig med at styrke dine mavemuskler, så du bedre kan hoste, nyse og pudse næse.

Rigtig god bedring.

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her