Guide til Diastasis Rehab Splint™

 

Hvad er en Diastasis Rehab Splint™ og hvordan hjælper den?

Diastasis Rehab Splint er specielt udviklet til behandling af rectus diastase ved brug sammen med Tupler Technique™ træningsprogrammet. Dens formål er at aflaste det svækkede bindevæv (linea alba) i mellem de to halvdele af rectus abdominis. Tage strækket af bindevævet. Dette fremmer helingsprocessen, da det giver det udsatte bindevæv ro til at hele.

 

Derfor er Diastasis Rehab Splint™ anderledes end andre støtter til maveregionen

Formålet ved andre korsetter eller støttebind er at presse mavemusklerne ind mod rygsøjlen og holde dem der for dig. Dette er normalt transversus abdominis funktion. Støttebind der overtager transversus abdominis opgave vil svække den. Formålet ved Diastasis Rehab Splint™ er kun at aflaste bindevævet, ikke holde musklerne for dig. Tupler Technique™ øvelserne styrker transversus abdominis så du selv kan trække den ind mod rygsøjlen og holde den der.

 

Diastasis Rehab Splint™ er ikke for alle

Stort set alle kan bruge en Diastasis Rehab Splint™. Dog er der nogle få undtagelser. Lider du af nedsynkning i underlivet eller svære hjerte problemer kan det være uhensigtsmæssigt at gøre fuldt brug af Diastasis Rehab Splint™, uden først at have konsulteret med os.

Lider du af nogen form for fremfald (nedsunken livmoder, blære eller endetarm), kan du godt bruge Diastasis Rehab Splint™ så længe du ikke føler pres på bækkenbunden. Det er vigtigt, at den ikke sidder for stramt. Føler du et pres på bækkenbunden, skal du ikke bruge den. Lider du af fremfald skal programmet modificeres, og vi anbefaler derfor at du vælger personlig træning.

Selvom du ikke kan bruge Diastasis Rehab Splint™, kan du stadig lave en modificeret udgave af programmet. Kontakt os, hvis du vil have mere information om, hvordan du udfører programmet.

Hvis du er i tvivl om, om du kan bruge Diastasis Rehab Splint™, så kontakt os. Der findes mange modifikationer til træningsprogrammet, og det er derfor muligt for næsten alle at følge det.

 

Forholdsregler ved brug af Diastasis Rehab Splint

De fleste har en tilvænningsperiode når de først får splinten på, hvor kroppen måske reagerer lidt i form af lettere kvalme eller ømhed i ryggen. Dette er normalt og fortager sig hurtigt. Oplever du andre gener, eller meget ubehag, så lyt til din krop! Hvis du er i tvivl så tag endelig kontakt til os for vejledning.

Det er IKKE hensigtsmæssigt at gå med Diastasis Rehab Splint™ uden at følge hele programmet. Bruger du blot splinten uden at træne dine muskler samtidig vil dette svække din muskulatur og forværre problemet. Er du derfor nødsaget til at tage en pause med programmet, i længere en 7 – 10 dage, er det vigtigt at du også holder inde med at bruge splinten ind til du er klar til at optage hele programmet igen.

 

Sådan finder du din størrelse

Du skal tage to mål for at finde den rigtige størrelse:

– Omkring miderste del af ryggen. Sæt målebåndet ved den ene sidesøm i din bluse og træk det bag om ryggen til den anden sidesøm, langs nedre bh-kanten. Dette er det vigtigste mål, da bagstykket på Diastasis Rehab Splint™, skal hvile på siderne af kroppen.

– Omkredsen over navlen. Hold målebåndet på navlen og træk det hele vejen rundt om livet. Slap af i mavemusklerne, når du måler. Mål om aftenen, da din mave vil være størst på dette tidspunkt.

 

 

rectus diastase mål

 

Se tabellen nedenfor, for at finde din størrelse.

 

Rygmål Omkreds ved navlen Diastasis Rehab Splint™ størrelse Hvis omkredsen om navlen er større end angivet i tabellen, skal Extenders bruges
25,5 – 32 cm 61 – 70 cm Ekstra small 71 cm eller større
33 – 42 cm 71 – 88 cm Small 89 cm eller større
43 – 50 cm 89 – 98 cm Medium 99 cm eller større
51 – 57,5 cm 99 – 108 cm Large 109 cm eller større
58,5 – 63,5 cm 109 – 117 cm Ekstra large 118 cm eller større

 

Dit rygmål bestemmer størrelsen på din Diastasis Rehab Splint™.

 

Måler din ryg en mindre størrelse i tabellen, end omkredsen af din mave skal du bruge Extenders for at forlænge armene på Diastasis Rehab Splint™. Vores Extenders fæster med velcro i enderne af armene, og gør dem længere. De er specielt velegnede under en graviditet, så du fortsat kan bruge din Diastasis Rehab Splint™ i andet og tredje trimester, mens maven vokser. Forlængerne er ikke inkluderet i træningspakkerne og du kan se dem her.

Er din omkreds om navlen mindre end dit øvre rygmål, kan det være nødvendigt at forkorte armene på din Diastasis Rehab Splint™. Det kan du gøre ved at klippe et passende stykke af elastikken ved velcroet, og derefter sy det på igen.

Det kan også blive nødvendigt at forkorte armene som træningsprogrammet fremskrider, da du vil blive mindre i omkreds. Har du brug for vejledning til at finde din rigtige størrelse, eller til hvordan du kan sy Diastasis Rehab Splint™ ind, så kontakt os gerne.

 

Sådan bruger du din Diastasis Rehab Splint

Du skal have din Diastasis Rehab Splint™ på døgnet rundt, også når du sover. Du skal selvfølgelig tage den af, når du går i bad. For at sikre at den holdes på plads, anbefaler vi, at du har en tynd, tætsiddende undertrøje på under Diastasis Rehab Splint™. Har du sart hud, eller bliver du hurtigt varm, anbefaler vi at du bærer en silkebluse under din Diastasis Rehab Splint for at undgå hudirritationer.

Stå altid foran et spejl, når du sætter din Diastasis Rehab Splint™ på, så du sætter den korrekt første gang. Jo flere gange du trækker i velcroet, jo mere forkorter du dets levetid. Undgå derfor at tage den af og på for mange gange.

 

Se i denne video hvordan splinten påføres

 

  Se i denne video hvordan splinten påføren hvis du er gravid  

 

 

Vaske- og brugsanvisning

For at beskytte velcroet anbefaler vi, at du håndvasker og lufttørrer din Diastasis Rehab Splint™. Da du skal have Diastasis Rehab Splint™ på døgnet rundt, er det en fordel at have to, så du kan vaske den ene mens du bruger den anden. Det er ligeledes anbefalet at du har en tynd, tætsiddende undertrøje på under Diastasis Rehab Splint™, hvilket gør at den ikke skal vaskes lige så ofte, som hvis den sad direkte på huden.

Det er ikke forventet at Diastasis Rehab Splint™ har en levetid på 1 eller 2 år. Som alt andet med elastik og velcro der bliver brugt meget, vil splinten blive slidt op på et tidspunkt. Hvis du behandler din splint godt kan den holde til mange måneders brug.

 

Du kan gøre følgende for at forlænge den levetid:

  • Håndvask og lufttør ALTID Diastasis Rehab Splint™.
  • Vask ikke splinten for ofte, men brug i stedet en undertrøje under splinten som kan skiftes efter behov. Hæng gerne splinten ud at lufte når du er i bad eller har den anden på.
  • Undgå at tage splinten af og på mere end 2-3 gange dagligt (jo mere du hiver i velcroet jo hurtigere slides det).
  • Hvis du ikke bruger splinten hold den da adskilt fra andet tøj som velcroet kan sætte sig fast i.
  • Vær varsom med at hive for meget i elastikkerne når splinten påsættes. Splinten skal ikke sidde stramt, og elastikkerne slides hurtigere jo mere du hiver i dem.
  • Sæt ikke splinten for stramt da dette slider for meget på bagstykket af splinten.

 

Gratis

Rectus diastase / delte mavemuskler:

Få vores 3 bedste råd til hverdagen

Begge stadier af mavens anatomi Ja tak - send dem med det samme!
Nej tak - ingen gratis råd til mig
 
Kurven er tom