Indkøbskurv

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvor lang tid tager det at lukke en rectus diastase?

Det kommer an på størrelsen af din rectus diastase, tilstanden af dit bindevæv, og på hvor god du er til at følge Tupler Technique™ programmets 4 trin. Det kan tage seks uger eller længere at lukke en rectus diastase. Du vil dog se helingsprocessen begynde allerede efter tre uger.

 

Er det nogensinde for sent at lukke min rectus diastase?

Nej. Det er ligegyldigt om du netop har født, fødte for 20 år siden, eller om du har gået rundt med delte mavemuskler hele dit liv. Det er aldrig for sent at lukke en rectus diastase med Tupler Technique™ programmet.

 

Kan Tupler Technique™ programmet gøre en forskel, hvis jeg kun har en lille rectus diastase?

Ja. Programmet behandler lige så effektivt en lille rectus diastase. Faktisk er programmet også fantastisk selvom du ikke har en rectus diastase, da du stadig vil opnå en fladere mave, slankere talje og et stærkt core; samtidig forebygger du at du får en rectus diastase.

 

Er navlebrok relateret til rectus diastase?

Ja. Navlebrok er en bieffekt man kan opleve, når man har en rectus diastase. Brok er en udposning af de indre organer gennem et svagt sted i bugvæggen. Navlen udgør et svagt punkt i linea alba og derfor ses navlebrok ofte som følgegene af en rectus diastase. Navlebrok genkendes ved, at navlen vender udad i stedet for indad.

 

Kan Tupler Technique™ programmet afhjælpe brok?

Tupler Technique™ programmet kan afhjælpe navlebrok, så navlen igen kommer til at vende indad. Programmet forebygger også andre former for brok. Har du allerede brok, kan du forhindre, at tilstanden forværres ved hjælp af Tupler Technique™ programmet. Hvis du har brok, så henvend dig til din læge, før du påbegynder programmet. Har du brug for yderligere information, så kontakt os gerne.

 

Kan Tupler Technique™ programmet afhjælpe lændesmerter?

Ja. En af de vigtigste funktioner af den yderste mavemuskel (rectus abdominis) er at støtte ryggen. Når denne muskel deler sig, har ryggen meget mindre støtte, og det kan derfor give rygproblemer. Når du får stærkere mavemuskler og din rectus diastase heler, vil du samtidig genvinde støtten til din ryg. Derudover styrker øvelserne også din dybe rygmuskulatur, (mutifidi) hvilket også afhjælper lændesmerter.

 

Kan jeg følge programmet, hvis jeg er gravid, og må jeg bruge Diastasis Rehab Splint™?

Ja. Programmet er oprindeligt udviklet til gravide for at forberede kvinden på den fysiske anstrengelse, det er at gennemføre en fødsel. Med et styrket core kan du presse meget mere effektivt under fødslen og derved undgå skader på dine mavemuskler og på din bækkenbund. Du må gerne bruge Diastasis Rehab Splint™ under din graviditet, og der er  ingen risiko for din baby. Vi anbefaler, at du tager Diastasis Rehab Splint™ i brug, så snart morgenkvalmen har lagt sig. Følger du programmets 4 trin gennem graviditeten, kan du undgå at udvikle en diastase. Har du allerede en diastase, kan du gøre den mindre, selvom du er gravid.

 

Kan jeg følge programmet, hvis jeg også har fremfald?

Ja. Du må gerne følge programmet, hvis du har fremfald (nedsunken livmoder eller blære). Programmet kan endda bevirke, at din tilstand ikke forværres. Du må også godt bruge splinten, så længe du ikke føler nogen form for pres på bækkenbunden og sikrer, at den ikke sidder for stramt. Hvis du føler et pres på bækkenbunden, kan du nøjes med at holde en splint, mens du laver dine øvelser. Din rectus diastase vil stadig hele på denne måde, men processen vil tage længere tid. Lider du af fremfald skal øvelserne modificeres, og vi anbefaler derfor personlig træning for at sikrer at dit forløb forløber hensigtsmæssigt.

 

Kan jeg lave armbøjninger og planken, hvis jeg har en diastase?

Når man står på alle fire, presser tyngdekraften dine organer ned mod det allerede svage bindevæv. Planken og armbøjninger vil derfor forværre din rectus diastase. Det hjælper ikke at spænde op i transversus, da bindevævet stadig vil være udsat. Indtil din rectus diastase er helet og lukket, anbefaler vi derfor, at du laver en modificeret version af disse øvelser mod en væg i stående stilling. Du kan genoptage øvelserne, når din rectus diastase er lukket helt, og når du er stærk nok til at holde transversus på 5. sal gennem hele øvelsen.

 

Når jeg har fuldført programmet og lukket min rectus diastase kan jeg så lave mavebøjninger og lignende øvelser igen?

Nej. Mavebøjninger og andre lignende øvelser vil gøre din rectus diastase større og hvis du ikke har en, vil du få det! Når dine skuldre løftes fra gulvet i en mavebøjning, er det umuligt at spænde ordentligt op i transversus abdominis. Der opstår derfor et indefrakommende pres på det yderste lag af mavemusklerne (rectus abdominis). Det er dette pres, der skaber en rectus diastase. I vores Tupler Technique™ træningsforløb lærer du at træne dine mavemuskler effektivt og korrekt uden at lave mavebøjninger.

 

Kan jeg fortsætte med mine daglige aktiviteter, mens jeg har Diastasis Rehab Splint™ på?

Ja. Vi bruger vores mavemuskler til alt, vi laver i hverdagen. Netop derfor er det vigtigt at udvikle en opmærksomhed på, hvordan man bruger dem rigtigt. Ved at følge et af vores træningsforløb lærer du præcis hvordan du beskytter dit bindevæv ved at bruge mavemusklerne korrekt i din hverdag. Diastasis Rehab Splint™ hindrer dig derfor ikke at gøre det du plejer.

 

Hvorfor bør jeg gennemføre Tupler Technique™ Ab Rehab™ programmet før en operation af min mave?

Jo stærkere dine mavemuskler er før en operation, jo hurtigere vil din helingsproces også være efterfølgende. Du har større chancer for at bevare resultaterne af din operation, når du har lært at bruge kroppen rigtigt i dagligdagen. Hvis du fortsætter med at udsætte operationsstedet for indefrakommende pres, vil du forlænge helingsprocessen. I værste tilfælde risikerer du at genåbne din rectus diastase. Dette kan du forhindre ved at gennemføre Tupler Technique™ Ab Rehab™ programmet før og efter operationen.

 

Hvis jeg har sart hud kan jeg så bære Diastasis Rehab Splint™?

Ja, det kan du godt. Nogle oplever dog hudirritationer, som kløe og varme knopper når huden pakkes tæt ind af splinten. Hudirritationerne kan mindskes væsentligt, eller helt undgås, ved at bruge en undertrøje af ren silke under splinten. Silke er terapeutisk for huden og derfor det bedste materiale at have direkte på kroppen.

  • company-logo
  • company-logo
  • company-log
  • company-log
  • company-log
 • Gratis

  Rectus diastase / delte mavemuskler:

  Få vores 3 bedste råd til hverdagen

  Ja tak - send dem med det samme!
  Nej tak - ingen gratis råd til mig