Indkøbskurv

Mor til to / Personlig træning / kroniske smerter

 
 
”Jeg er 33 og mor til to. Min søn blev født I 2009 og min datter I 2012. Begge graviditeter forløb problemfrit, og jeg fødte begge gange vaginalt. Få måneder efter min datters fødsel blev jeg ramt af lændesmerter. Jeg troede i første omgang, at smerterne var forbigående, men da de fortsatte og generede mig dagligt, kontaktede jeg en fysioterapeut. Her fik jeg at vide, at mine lændemuskler var overbelastede efter graviditeten, og jeg blev sat i gang med at genoptræne både lænd og mave.
 
Træningen havde desværre minimal effekt på mine lændesmerter, og de følgende tre år var jeg igennem diverse behandlingsforløb hos kiropraktor, fysioterapeut og en specialafdeling på Gentofte Hospital. Intet hjalp nævneværdigt, og jeg stod efterhånden tilbage med en fornemmelse af, at jeg måtte acceptere smerterne som kroniske. Ingen af de fagpersoner, jeg opsøgte, undersøgte på noget tidspunkt min mave.

 
Ved et tilfælde opdagede jeg Maven og Mig på Facebook, og beskrivelsen af delte mavemuskler passede fuldstændig til min situation: kroniske lændesmerter, navlebrok, svagt core og udspilet mave.  Jeg fik hurtigt booket en tid hos Kat, som kunne bekræfte, at jeg havde en rectus diastase på 6-7-5. Endelig følte jeg, at jeg havde fundet ud af, hvad jeg ’fejlede’!

 
Jeg gik i gang med det personlige træningsprogram hos Sussi i marts 2016, og i september samme år var mavemusklerne på plads. I forløbets første uger krævede øvelserne meget fokus, men det var let at holde motivationen, fordi jeg jævnligt mødtes med Sussi.

 

For mig var det en lettelse at få splinten på, fordi den støttede min ømme lænd og hele tiden mindede mig om, at jeg skulle være opmærksom på, hvordan jeg bevægede mig.

 
Sussi kunne allerede ved andet møde konstatere, at diastasen hurtigt blev mindre, og jeg fik nye øvelser med hjem. På den måde mærkede jeg hele tiden en udvikling: Først skulle jeg træne min holdning siddende, herefter stående og til sidst gående. Jeg blev gjort opmærksom på enormt mange dårlige vaner, som har været med til at forværre min kropsholdning og give mig lændesmerter. Sussi var rigtig god til at forklare ergonomien og instruere mig i øvelserne, så jeg altid gik derfra og var afklaret med næste skridt i processen.

 
Da jeg sluttede mit forløb hos Sussi i september, var min diastase lukket, og mine lændesmerter var blevet færre. Siden har jeg kun oplevet fremgang, og selvom jeg i skrivende stund (november 2016) ikke er 100% smertefri, er forskellen på før og efter mit forløb hos Maven og Mig enorm. Jeg arbejder forsat med at implementere øvelserne i min dagligdag og bruger splinten som ekstra støtte, når jeg løber.

 
Jeg er så glad for, at jeg opdagede Maven og Mig og kom under Sussis kærlige (og ærlige) behandling!”

 

(billederne er taget før og efter genoptræningsforløbet, og deles kun med klientens tilladelse).

 

rectus diastase / før og efter

  • company-logo
  • company-logo
  • company-log
  • company-log
  • company-log
 • Gratis

  Rectus diastase / delte mavemuskler:

  Få vores 3 bedste råd til hverdagen

  Begge stadier af mavens anatomi Ja tak - send dem med det samme!
  Nej tak - ingen gratis råd til mig