Mor til 3 / 3 x kejsersnit / Personlig træning

Mor til 3 / 3 x kejsersnit / Personlig træning

 

Jeg er 42 år og har tre børn, der alle er blevet født via kejsersnit. Jeg havde tidligere og inden mine fødsler altid dyrket meget sport.

Efter min 3. fødsel gik der dog over 2 år før jeg kom i løbeskoene igen pga en operation på min ene fod. Jeg havde over de 10 år med små børn og fødsler taget ca 15 kg på og min øgede vægt var virkelig begyndt at gå mig på. Jeg følte desuden at min mave bare voksede og voksede.

 

Da jeg endelig kunne bevæge mig igen efter operationen begyndte jeg genoptræning, men oplevede at jeg fik meget kraftige rygsmerter. Derudover følte jeg ikke at jeg havde ordentlig kontakt med min krop mere og at især min mave bare slaskede rundt. Jeg tænkte at det nok skyldtes de ekstra kilo jeg havde taget på over tid, og fortsatte med løb og vægttræning indtil jeg en dag næsten ikke kunne komme ud af sengen pga rygsmerter. Jeg forsøgte mig med akupunktur og massage, men det hjalp ikke. Derfor stoppede jeg helt med at være aktiv.

 

Det var kun gennem et tilfælde at jeg talte med en bekendt der fornyligt havde født, og som bar mavebælte (splinten). Hun fortalte om Maven og Mig Aps, og jeg gik fluks på deres hjemmeside og bestilte en tid. Det viste sig at jeg havde en 6cm spalte (rectus diastase) og kommende navlebrok. Det viste sig desuden at jeg havde en del traumer fra fødslerne, som jeg aldrig rigtig havde fået bearbejdet eller talt om. Berøring på kejsersnitarret og området omkring det var et absolut no-go!

 

Jeg gik til en del konsultationer hos Katarina, som er en fantastisk kvinde, og som jeg ville ønske jeg havde mødt for længe siden! Hun hjalp mig med arvævs-massage af arret, og jeg har nu fået meget mere følelse i området igen.

 

Jeg følte ikke at det var hårdt at gå med mavebæltet eller at lave øvelserne, og spalten og bindevævet groede sammen efter ca 8-9 uger. Det eneste jeg vil anbefale er, ikke at bære mavebælte henover sommeren – det er varmt!

 

At få checket sin mave for delte mavemusker burde være et absolut must for enhver efter-fødsels sygeplejerske her i landet. Det forstår jeg simpelthen ikke at de ikke underviser i – det kunne have sparet mig for meget sved og tårer.

 

Tak til Katarina fra Maven og Mig, som jeg varmt kan anbefale. Jeg føler nu at jeg kan gå min næste tilværelse som sporty mor imøde.

 

(Billederne vises med klientens tilladelse og er taget før forløbets opstart og 9 uger efter. Alle billeder tilhører Maven og Mig ApS)

 

 

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her