Mor til to, lodret ar på maven - Genoptræning ved personligt forløb

Lidt om mig, jeg er 33 år og fødte mit andet barn i maj 2016, en dejlig dreng. Min datter fødte jeg i januar 2013. Begge mine børn er født vaginalt og uden de store komplikationer. Begge mine graviditeter har været hårde for kroppen.

Det skyldes at jeg har varige skader på ryg/nakke pga. en skade jeg pådrog mig som 15-årig. Derudover havde jeg også graviditetsgener i form af bl.a. kvalme, halsbrand, forstoppelse, samt diverse infektioner.

I slutningen af min anden graviditet så jeg en reklame fra Maven og Mig på Facebook. På det tidspunkt vidste jeg selvfølgelig ikke om jeg havde/ville få en diastase. Men jeg syntes det var interessant og begyndte at følge med i opslagene på Facebook og instagram.

De gener/symptomer som der var beskrevet i forbindelse med en rectus diastase, havde jeg ikke oplevet efter min første graviditet, men besluttede at jeg ville følge op på det efter min anden graviditet.

Ca. to måneder efter min søns fødsel, undersøgte jeg min mave, efter anvisningen på MavenogMigs video. Jeg havde en diastase og kontaktede derfor MavenogMig for at tilmelde mig et infomøde.

I forbindelse med mødet kunne jeg blive lidt klogere på hvad det vil sige at have delte mavemuskler og samtidig få mulighed for at få undersøgt min mave af dem.

Jeg opfordrede min mor til at tage med til infomødet, da jeg havde forstået på det jeg havde læst om emnet, at en diastase godt kan genoptrænes selvom man har gået med den i mange år. Så fik min mor også mulighed for at få sin mave undersøgt. Hun havde også en diastase, som nu også er genoptrænet!

Da jeg har kroniske rygsmerter, håbede jeg samtidig på at denne proces kunne bidrage til færre daglige smerter.

Jeg fik anbefalet at starte et personligt genoptræningsforløb, pga. min problematik med ryg/nakke og et ar på maven efter en betændt blindtarm (år 2010) der nåede at sprænge.

På trods af at min mave 2-3 måneder efter fødslen så småt var tilbage til før graviditeten, begyndte den at bule mere ud som månederne gik efter fødslen.

4-5 måneder efter fødslen, lignede jeg igen en der var gravid i 3. måned, mest tydeligt var det når det blev eftermiddag/aften.

Jeg var meget ivrig efter at komme i gang med genoptræningsforløbet. Jeg startede op i efteråret 2016 og i december var min diastase helet ?

Det har været enormt lærerigt og inspirerende at gennemgå dette forløb hos Maven og Mig. Jeg anbefaler det til alle der kunne have interesse i at høre om det (også Jer der ikke har født børn, rectus diastase kan nemlig opstå af andre ting).

At skulle gå med splinten var egentlig en rar ting, da den hjalp mig meget med at være bevidst om mine bevægelser i dagligdagen. Jeg er ved at aftrappe brugen af den.

Jeg bruger den stadig når jeg er på arbejde. Her hjælper den mig netop med at bevare bevidstheden om korrekt ergonomi når der er travlt på mit arbejde.

Jeg glad for mit resultat, forløbet har givet mig en god viden om hvordan jeg passer bedst på min krop i alle dagligdagens gøremål. Jeg er stadig i processen og vil være det i meget laaaaang tid fremadrettet, da god ergonomi og holdning stadig kræver min bevidsthed, efter mange år med dårlige (forkerte) vaner.

Jeg er ikke blevet fri af mine daglige ryg/nakke smerter, men med min viden fra Maven og Mig føler jeg, at jeg fremadrettet investerer i at min krop får de bedste forudsætninger. Ved at jeg har fokus på dagligdagens ergonomi og de daglige øvelser for at styrke min core muskulatur.

Nogle dage er det svært at holde motivationen til at få lavet mine øvelser, selv om de ikke er så tidskrævende. Men da jeg ikke ønsker en diastase igen, så får jeg alligevel lavet dem alle dage i større eller mindre antal.

Det har været gode oplevelser hver gang jeg har været derinde til en opfølgning. Jeg valgte at booke en opfølgningskonsultation ca. 3 mdr. efter jeg afsluttede mit genoptræningsforløb og det var rart at mødes med dem for at få en status på maven og samtidig blive bekræftet i at hjemmearbejdet er godt nok.

Før billeder

Efter genoptrænings billeder

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her