Forebyggende træningsprogram for gravide

Ved at udføre vores forebyggende genoptræningsprogram mens du er gravid, vil du forberede din krop bedst muligt på fødslen ved at styrke dine mavemuskler og bækkenbund på den helt korrekte måde.

Træningen er ufarlig for din baby.

Genoptræningsprogrammet kan forebygge at dine mavemuskler deler sig meget under din graviditet. Hvis du allerede havde delte mavemuskler inden du blev gravid, kan genoptræningsprogrammet mindske adskillelsen mens din mave vokser.

Hvorfor er det vigtigt at begynde genoptræningen allerede i graviditeten?

Der er flere grunde til at det er vigtigt at begynde genoptræningen allerede i graviditeten. Her er de fordele du får ved at følge genoptræningsprogrammet gennem din graviditet:

  • Mindske eller forebygge forstørrelse af delte mavemuskler (rectus diastase)
  • Hurtigere, mere effektiv og mindre kompliceret pressefase
  • Mindske skade på mavemuskulatur og bækkenbund ved fødslen
  • Forebyggende mod akut kejsersnit
  • Hurtigere genoptræning af mavemuskulatur og bækkenbund efter fødslen

Læs mere om forbyggende program til gravide her

Det er vigtigt at mindske delingen af dine mavemuskler så meget som muligt, så du har de bedste betingelser for at gennemføre pressefasen uden komplikationer.

Jo større din adskillelse er, jo mere vil din tunge livmoder veje fremad og ind i bugvæggen.

Det betyder, at livmoderåbningen ikke længere peger lige ned i fødselskanalen, men bagud mod dit haleben, og baby bliver derfor sendt på en ”omvej” hvilket kan komplicere og forlænge pressefasen.

Hvornår kan jeg begynde træningen?

Du kan begynde vores forebyggende genoptræningsprogram for gravide helt frem til uge 35 i din graviditet. Genoptræningssplinten skal bruges fra uge 12 så meget som muligt under dine vågne timer.

Jo længere du får trænet op til fødslen, jo mere styrket og klar vil du selvfølgelig også være når den store dag kommer.

Det er nemmere at lære øvelserne før maven bliver for stor, og det er selvfølgelig hensigtsmæssigt ift. at holde adskillelsen af mavemusklerne så lille som muligt at man starter tidligt.

Men alt det sagt, så er al træning bedre end ingen træning. Og selvom du først starter træningen fx 5 uger før fødslen, vil du stadig være bedre stillet end hvis du ingen træning havde lavet.

Du vil derfor have meget nemmere ved at genoptræne dine mavemuskler igen efter fødslen.

Online eller personlig genoptræning

Vi tilbyder forskellige former for genoptræning, alt efter hvilken støtte du har brug for, og hvad der passer dig bedst. 

Læs mere om vores forskellige muligheder for træning her.

Bor du et sted i landet der ikke giver dig mulighed for personlig træning, så har vi lavet et unikt genoptræningsprogram til dig, som du kan følge hjemmefra.

Læs mere og køb vores online genoptræningsprogram for gravide her.

Der er ingen risiko involveret for din baby

Det er på ingen måde farligt eller forbundet med nogen form for risiko for din baby at bære genoptræningssplinten og følge vores forebyggende træningsprogram.

Splinten skal ikke sidde stramt og vil derfor på ingen måde mindske blodtilførslen til dit barn. Øvelserne vil derimod øge blodtilførslen til livmoderen og barnet, og skabe en forbedret cirkulation i din krop.

Mange gravide oplever at vores genoptræningssplint er enormt rar at have på, da den støtter om både ryg, bækken og mave. Flere vælger også at have den på under selve fødslen, for at understøtte livmoderen i den rette position.

Kejsersnit

Får du et kejsersnit, akut eller planlagt, vil det være en kæmpe fordel for dig at have fulgt vores genoptræningsprogram gennem din graviditet.

Din helingsproces vil være meget nemmere, og du vil have mindre risiko for komplikationer med dit ar og dannelse af arvæv.

Vi tilbyder et helt unikt genoptræningsprogram for dig der har fået kejsersnit – læs mere her. 

Yderligere informationer om træning for gravide

Er du i tvivl om, hvorvidt vores forebyggende genoptræningsprogram er det rette for dig som gravid?

Send os en mail på info@mavenogmig.dk med dine spørgsmål, så vender vi tilbage til dig – enten på mail eller på telefon.

Du kan også møde os ved vores gratis infomøder. Her fortæller vi om tilstanden, hvordan vores genoptræningsprogram kan hjælpe dig under din graviditet, og tjekker samtidig din mave hvis du ønsker det.

Se hvornår næste infomøde finder sted.

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her