Hvad er en genoptræningssplint

Hvad er en genoptræningssplint og hvordan hjælper den?

Genoptræningssplinten er en vigtig del af genoptræning af delte mavemuskler (rectus diastase), sammen med resten af vores genoptræningsprogram. Dens formål er:

  • At aflaste det beskadigede bindevæv (linea alba), så det får ro til at hele.
  • At positionere muskellagene i din bugvæg mere hensigtsmæssigt, så de bedre kan arbejde.
  • At give sensorisk feedback fra dit core område op til din hjerne, så du bedre kan bruge dine coremuskler i dagligdagen.
  • At bevidstgøre hele dit bevægemønster, så du lettere kan lave om på uhensigtsmæssige bevægevaner. 

Sådan skal genoptræningssplinten bruges

   • Genoptræningssplinten skal bruges 24/7, fra du starter med at genoptræne og i al den tid det tager at hele din deling af dine mavemuskler.
   • Genoptræningssplinten skal bæres udenpå en tynd og tætsiddende bluse eller undertrøje af naturligt materiale, så den ikke irriterer huden. Se vores silkebluser til formålet Se vores silkebluser til formålet her. 
   • Splinten skal IKKE være en sovepude som du hænger i, men en reminder til et aktivt core hele dagen.
   • Splinten er kun midlertidig, indtil du er færdig med at genoptræne.

Sådan bruger du genoptræningsplinten som gravid

   • Genoptræningssplinten kan bruges af gravide fra graviditetsuge 12.
   • Splinten skal bruges i så mange af dine vågne timer som du kan tolerere den.
   • Ikke alle gravide kan have splinten på hele dagen, men alt gør en forskel, så den skal bæres så meget som muligt.
   • Genoptræningsprogrammet for gravide kan godt følges, også selvom splinten kun bæres få timer dagligt.
   • Døjer du med graviditetsrelaterede gener så som smerter i lænden, bækkensmerter, brok, smerter i maven, iskias smerter osv., kan du stadig bruge splinten og få meget glæde af den støtte den vil give hele dit coreområde, mens du genoptræner.

Genoptræningssplinten svækker ikke dine ryg- eller mavemuskler

Når vores genoptræningssplint bruges efter hensigten, skal den hverken sidde stramt eller bruges som en passiv støtte. Derfor risikerer du ikke at blive svækket af den. Splinten skal altid bruges som en del af vores genoptræningsprogram, og vil ingen virkning have alene.

Et korset, som mange fejlagtigt kommer til at sammenligne splinten med, sidder derimod meget stramt, og udgør en passiv støtte som på sigt vil svække hele dit core. Det gør den fordi den simpelthen overtager transversusmusklens funktion.

Transversusmusklen, kroppens naturlige korset, er beregnet til at kunne stabilisere dig i alle daglige gøremål, og når vi genoptræner er det transversusmusklen vi træner op til at kunne gøre lige netop dette.

Næsten alle kan bruge genoptræningssplinten

Stort set alle kan bruge vores genoptræningssplint. Dog er der nogle få undtagelser. Lider du af nedsynkning i underlivet af svær grad, eller svære hjerteproblemer, er det ikke sikkert at du kan bruge genoptræningssplinten 24/7.

Lider du af fremfald i svær grad (nedsunken livmoder, blære eller endetarm), kan du godt bruge genoptræningssplinten så længe du ikke føler pres på bækkenbunden.

Det er vigtigt, at splinten ikke sidder for stramt. Har du fremfald af grad 1 eller 2 kan du sagtens bruge vores online genoptræningsprogram inklusiv splint.

Lider du af sværere grad af fremfald anbefaler vi dog vores personlige træningsforløb, så vi sikrer at genoptræningen forløber hensigtsmæssigt.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan bruge vores genoptræningssplint, så tag kontakt for vejledning.

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her