Abdominalplastik og andre maveoperationer

- til dig der er blevet eller skal opereres i maven

Hvis du står over for en maveoperation, om det så er en fuld- eller delvis abdominalplastik (bugvægsplastik), brokoperation, et kejsersnit eller andet, er det en stor fordel for dig at følge vores genoptræningsprogram mindst 6 uger før du skal opereres.

Er du allerede blevet opereret, så er vores program også den rette tilgang for at genoptræne mavemuskulaturen og beskytte sting og eventuelt net, der er blevet lagt ind.

Læs herunder om fordelene ved at træne før og efter en maveoperation.

Før en maveoperation

KØB DIN TRÆNINGSPAKKE TIL OPERATION HER
KØB DIN TRÆNINGSPAKKE TIL OPERATION HER

Hvis du ved, at du skal opereres i maven, er det meget vigtigt at forberede din krop med vores genoptræningsprogram i 6 uger op til din operation.

Du kan følge forløbet som personlig træning eller hjemmefra med vores genoptæning efter operation. 

Du vil i forløbet lære at styrke dit core og forberede dine mavemuskler på operationen og den følgende helingsprocess. Du vil lære hvordan du undgår at lægge pres på operationsarret når du udfører helt almindelige, uundgåelige hverdagsaktiviteter, og du vil lære hvordan du vedligeholder dit operationsar med armobilisering.

Er der mindre end 6 uger til du skal opereres, vil færre uger også gøre en forskel – lidt træning er altid bedre end ingenting!

Fordelen ved at følge vores genoptræningsprogram før en operation er følgende:

  • Hurtigere og nemmere helingsprocess
  • Mindre risiko for at genåbne stingene
  • Pænere, smidigere og mindre smertefuldt operationsar
  • Forebygge adhærencer (underliggende arvæv)

Dig der allerede er blevet opereret

Er du allerede blevet opereret, og ønsker at genoptræne din mavemuskulatur og få et stærkt core, samt vedligeholde resultaterne af din maveoperation, er vores genoptræningsprogram også meget gavnligt for dig.

KØB DIN TRÆNINGSPAKKE VED KEJSERSNIT HER
KØB DIT GENOPTRÆNINGSPROGRAM TIL OPERATION HER

Du kan følge det enten som workshop eller personlig træning. Du kan også vælge at træne på egen hånd hjemmefra med vores online genoptræningsprogram.

En maveoperation er naturligt nok meget traumatiserende for muskulaturen i området, og der kræves derfor specifik genoptræning af mavens muskler.

Her er “almindelig” mavetræning ikke det rette, og gør som oftest mere skade end gavn! Efter en maveoperation er der en tid, hvor dele af mavens muskler er følelsesløse, og kan derfor være svære at “vække” igen.

Det er vigtigt at få ordentligt gang i musklerne igen, så kroppen ikke skal kompensere for den manglende muskelevne, og derfor på sigt skabe problemer andre steder.

Arvævsmassage og behandling

Lige meget om dit ar er nyt eller om det er mange år siden, at du har fået en operation, så er det aldrig for sent, at behandle sit operations ar og arvævet her under. 

Vi har lavet et program, hvor du en trin for trin bliver guidet, til hvordan du behandler arret og arvævet, du får det både som videoer, så du kan se hvordan, du laver arvævsmassagen og behandlingen, men du får dem også som PDF filer.

Vi anbefaler, at du bruger en creme, som er rig på E-vitamin. Da E-vitaminet, virker rigtig godt på arvævet, i gennem huden.

Vi har en creme i vores webshop, som hedder “All You Need Is Me”, som er en økologisk og naturlig creme, som er rig på forskellige vitaminer og mineraler, blandt andet er den rigtig rig på E-vitamin

Abdominalplastik: Operation for delte mavemuskler

En operation for delte mavemuskler (rectus diastase) kaldes abdominalplastik eller fuld bugvægsplastik.

Ved en fuld bugvægsplastik lægges et snit fra hoftekam til hoftekam, hvorefter maveskindet trækkes op til brystkassen.

Herefter syes de to halvdele af rectus abdominis sammen, eller de samles ved hjælp af et net der lægges ind. Maveskindet bliver til sidst syet sammen igen.

En sådan maveoperation er et stort indgreb vi ikke ønsker for nogen!

Udover de komplikationer der kan forekomme ved fuld narkose og operation, er de mulige komplikationer efterfølgende også mange. Helingsprocessen er ligeledes lang.

Du vil i Danmark ikke have mulighed for at blive opereret for delte mavemuskler, med mindre du har mange smerter til følge af den.

Grunden til det er, at der ingen garanti er for at operationens resultater holder på langt sigt.

Er der fortsat pres på indefra, hvilket er det der dannede de delte mavemuskler til at starte med, vil de også på et tidspunkt skille sig ad igen. Oven i det har du nu også, med et stort operationsar, risiko for at danne arbrok.

Vores genoptræning virker

Gennem de sidste mange år kan vi fra vores erfaring konkludere, at vores genoptræningsprogram kan hele langt de fleste delte mavemuskler, lige meget hvor længe du har haft dem eller hvordan du fik dem.

Er du stadig fast besluttet på en abdominalplastik, bør du alligevel følge vores genoptræningsprogram, både før og efter operationen, for at mindske komplikationer og bibeholde operationens resultater.

Arbrok opstår hos omkring 10% af opererede. Dette hænder fordi operationsarret nu udgør et svagt sted i bugvæggen.

Behandlingen for arbrok er endnu en operation. Men fordi risiko for at arbrokket gendanner sig er stor, vil man kun blive anbefalet operation hvis brokket er smertefuldt eller giver andre end kosmetiske gener.

Mere information om træning ved maveoperationer

Er du i tvivl om, hvorvidt træningen også kan hjælpe dig, enten før eller efter din abdominalplastik eller øvrige maveoperationer? Så send os en mail på info@mavenogmig.dk med dine spørgsmål, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Vi holder løbende infomøder rundt omkring i landet, hvor du kan møde os og høre mere om de særlige træningsteknikker.

Meld dig til et af vores infomøder her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her