Workshop om Psoas

Som noget helt nyt i 2021 afholder vi Psoas workshops, da vi  har brugt noget af 2020 på at blive klog på denne vigtige men overset muskel. Vi har videreuddannet os og fået et helt nyt indblik i vigtigheden af denne muskel på delte mavemuskler.

Der kommer til at være fuld fokus på denne muskel under hele workshoppen, både med øvelser du kan gøre der hjemme, og så får du også mere viden om hvad det endelig er for en muskel, men vi kommer også til at bruge vores reformer pilates maskiner i workshoppen.

Der er plads til max 4 deltager på hver workshop, så vi kan hjælpe jer bedst mulig og vi er helt sikre på at i laver øvelserne på den måde som er bedst for jer

Datoer for denne helt fantastiske workshop til kun 200 kr.

Psoas - Den oversete muskel

Psoas er menneskes mørbrad og det er ofte en overset muskel, men den er også let at overse fordi den sidder dybt inde i kroppen. Den sidder fast på de sidste 4 lændehvirvler samt skråt nede i bækkenet og er den eneste muskel der forbinder overkrop og underkrop. Og kan have indvirkning på mange ting alt fra kæbe til fødder.

Hvad har Psoas indvirkning på

Psoas har indvirkning på mange forskellige ting bla. Delte mavemuskler, den dybe mavemuskel (trans versus), lændesvaj og lændesmerter, skævt bækken og ryg evt. scoliose, kropsholdning og mange andre ting men dette er det vigtigste som du skal vide noget om.

Hvorfor har den så indvirkning på alle disse ting.

Det er når Psoas er blevet uelastisk og stiv, dette påvirker kroppens funktion og holdning både den siddende, stående og gående.

Når Psoas er blevet stiv og uelastisk vil den vil den hive i kroppen i stedet for at bøje og strække sig. Det kan resultere i at man f.eks. får et større lændesvaj end det naturligt skal være og derved er det svært at komme i neutral stilling både siddende og stående, derved kan vi ikke aktivere den dybe mavemuskel og samle vores mavemuskler.

Psoas har ikke kun indvirkning på vores fysiske del af kroppen.

Men den har også indvirkning på vores følelser, hvis vi f.eks. er stresset sætter det sig ofte i Psoas og har stor indvirkning på vores åndedraget, ud over stress kan desperation, angst og traume også sætte sig i denne muskel og gøre at man mest af alt bare har lyst til at bukke sig helt sammen og gemme sig langt væk

Graviditet kan også blive påvirket at Psoas.

Fertilitet kan blive påvirket af en stiv og uelastisk Psoas, ligeledes kan menstruationen, sex kan samtidig gøre ondt hvis musklen ikke er smidig, under selve graviditeten kan Psoas blive stiv i takt med at mave vokser, og det kan påvirke selve fødsels og i værste tilfælde ende ud i akut kejsersnit.

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her

0AB1BFFE-04EE-45C1-B09E-C45DBFA3B68C

UNDGÅ AT FORVÆRRE DELTE MAVEMUSKLER

Gør som over 6000 andre, og få vores e-bog her