Indkøbskurv

Abdominalplastik og andre maveoperationer

– til dig der skal opereres i maven

 

Hvis du står over for en maveoperation, om det så er en fuld- eller delvis abdominalplastik (bugvægsplastik), brokoperation, et kejsersnit eller andet, er det en stor fordel for dig at lære Tupler Technique™ ved at følge et af vores træningsforløb mindst seks uger før du skal opereres. Er du allerede blevet opereret, så er Tupler Technique™ også den rette tilgang for at genoptræne mavemuskulaturen og beskytte sting og eventuelt net, der er blevet lagt ind.

 

Læs herunder om fordelene ved at træne før og efter en maveoperation.


 


Før en maveoperation

Hvis du ved, at du skal opereres i maven, skal du følge vores Ab Rehab™ forløb i seks uger op til din operation. Du kan følge forløbet som personlig træning eller hjemmefra med den skræddersyede Ab Rehab™-træningspakke.

 

Du vil i forløbet lære Tupler Technique™ øvelserne, der styrker og derved forbereder dine mavemuskler på operationen og den følgende helingsprocess. Du vil lære hvordan du undgår at lægge pres på operationsarret når du udfører helt almindelige, uundgåelige hverdagsaktiviteter og du vil lære hvordan du vedligeholder dit operationsar med armobilisering. Er der mindre end seks uger til du skal opereres, vil færre uger også gøre en forskel – lidt træning er altid bedre end ingenting!

 

Fordelen ved at følge Ab Rehab™ forløbet før en operation er følgende:


 

 • Hurtigere og nemmere helingsprocess
 • Mindre risiko for at genåbne stingene
 • Pænere, smidigere og mindre smertefuldt operationsar
 • Forebygge adhærencer (underliggende arvæv)

 

Dig der allerede er blevet opereret

Er du allerede blevet opereret og ønsker at genoptræne din mavemuskulatur, samt vedligeholde resultaterne af din maveoperation, skal du følge vores almindelige forløb, enten som workshop eller personlig træning. Du kan også vælge at træne på egen hånd hjemmefra med vores træningspakke.

 


En maveoperation er naturligt nok meget traumatiserende for muskulaturen i området, og der kræves derfor specifik genoptræning af mavens muskler. Her er ‘almindelig’ mavetræning ikke det rette, og gør som oftest mere skade end gavn! Efter en maveoperation er der en tid, hvor dele af mavens muskler er følelsesløse og kan derfor være svære at ‘vække’ igen. Det er vigtigt at få ordenligt gang i musklerne igen, så kroppen ikke skal kompensere for den manglende muskelevne og derfor på sigt skabe problemer andre steder.

 

I vores forløb vil du også lære armobilisering så du undgår komplikationer med dit ar, som underliggende arvæv og et stift og smertefuldt ar. Armobilisering vil samtidig gøre dit ar mindre synligt. i visse tilfælde, når arret udgør store gener, vil vi anbefale arvævsbehandling.

 

Abdominalplastik: Operation for rectus diastase


Den eneste anden dokumenterede løsning for en rectus diastase end Tupler Technique programmet, er en operation kaldet abdominalplastik – også kaldet fuld bugvægsplastik. Ved en fuld bugvægsplastik lægges et snit fra hoftekam til hoftekam, hvorefter maveskindet trækkes op til brystkassen. Herefter syes de to halvdele af rectus abdominis sammen, eller de samles ved hjælp af et net der lægges ind. Maveskindet bliver til sidst syet sammen igen.


 

En sådan maveoperation er et stort indgreb vi ikke ønsker for nogen! Udover de komplikationer der kan forekomme ved fuld narkose og operation, er de mulige komplikationer efterfølgende også mange. Helingsprocessen er ligeledes lang.


 

Du vil i Danmark ikke have mulighed for at blive opereret for en rectus diastase med mindre du har mange smerter til følge af den. Grunden til det er, at der ingen garanti er for at operationens resultater holder på langt sigt. Er der fortsat pres på indefra, hvilket er det, der dannede de delte mavemuskler til at starte med, vil de også på et tidspunkt skille sig ad igen. Oven i det har du nu også, med et stort operationsar, risiko for at danne arbrok.

 

Tupler Technique™ programmet kan hele langt de fleste rectus diastaser, lige meget hvor længe du har haft den eller hvordan du fik den. Er du stadig fast besluttet på en abdominalplastik, bør du alligevel følge vores træningsforløb, både før og efter operationen, for at mindske komplikationer og bibeholde operationens resultater.


 


Arbrok opstår hos omkring 10% (1) af opererede. Dette hænder fordi operationsarret nu udgør et svagt sted i bugvæggen. Behandlingen for arbrok er endnu en operation, men fordi risiko for at arbrokket gendanner sig er stor, vil man kun blive anbefalet operation hvis brokket er smertefuldt eller giver andre end kosmetiske gener.

 

Julie Tupler snakker her til 2000 læger ved ”First World Hernia Conference” (hernia = brok), om vigtigheden om korrekt træning og genoptræning af bugvæggen når der foretages operationer i maven.

 

 

 

Mere information om træning ved maveoperationer

Vi ser i vores daglige arbejde, at Tupler Technique-træningen i høj grad gør en forskel for vores klienter. Men er du i tvivl om, hvorvidt træningen også kan hjælpe dig, enten før eller efter din abdominalplastik eller øvrige maveoperationer? Så send os en mail med dine spørgsmål, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

 

Vi holder løbende gratis infomøder rundt omkring i landet, hvor du kan møde os og høre mere om de særlige træningsteknikker. Meld dig til et af vores infomøder her – det er gratis!

 

(1) www.sundhed.dk

  • company-logo
  • company-logo
  • company-log
  • company-log
  • company-log
 • Gratis

  Rectus diastase / delte mavemuskler:

  Få vores 3 bedste råd til hverdagen

  Ja tak - send dem med det samme!
  Nej tak - ingen gratis råd til mig